CS:GO Konsol Açma

 CS:GO konsol açma işlemi aslında çok basit bir işlemdir ancak bilinmediği sürece elbette konsol açmak için çok uğraşılabilir. Bu yazımızda sizlere adım adım CS:GO konsol açma işlemini göstereceğiz.

CS:GO oyununu profesyonel oynayabilmek için konsol kısmını aktif etmeniz ve kendi oyununuza göre kullanmanız çok önemlidir eğer konsol kısmını açmadan CS:GO oyununu oynamaya kalkarsanız her zaman asıl alacağınız verimden uzak bir verim elde etmiş olursunuz.

CS:GO Komut Konsolu Nedir?

CS:GO konsolu veya CS:GO komu konsolu. Öncelikle konsol'un ne işe yaradığını bilmeyenler için çok kısa bir açıklama yapmak istiyoruz. CS:GO komut konsolu ile CS:GO oyununda oyun içerisindeki tüm özelleştirmeleri sadece kodlar ile yapabiliyorsunuz.

CS:GO oyununu profesyonel ve iyi oynayan oyuncuların hemen hemen hepsi tüm oyun içi ayarlamalarını konsol ile yapmaktadır ve cs go kodları listesinin tamamını ezbere bilmektedirler.

CS:GO Komut Konsolu İle Neler Yapabiliriz?

CS:GO konsol açma işlemini öğrenmeden önce konsol ile neler yapabileceğinizi öğrenmek sizin adınıza çok iyi olacaktır. Sizlere bir önceki başlığımızda profesyonel CS:GO oyuncularının , CS:GO komut konsolu ile oyun içi ayarları yaptıklarını söylemiştik, peki bu CS:GO komut konsolu ile neler yapabiliriz? İşte sırasıyla madde madde sizlerle;

  • Bilgisayarınızın oyun içerisinde sunduğu tüm performans değerlerini görebilirsiniz, buna FPS değerleri de dahildir.
  • CS:GO oyununu botlarla, çevrimdışı oynamayı seviyorsanız botların zorluk (kolay, normal, zor) ayarlayabiliyorsunuz.
  • CS:GO oyununu oynarken sağ üste yer alan radar göstergesini diğer adıyla harita 'yı (map) kendinize göre tamamen kişiselleştirebiliyorsunuz.
  • Eğer CS:GO oyununu çevrimdışı ve botlara karşı oynuyorsanız oynadığınız oyuna istediğiniz kadar bot ekleyip, çıkartabiliyorsunuz, isterseniz botları oyundan da atabiliyorsunuz.
  • Silahınızın Crosshair (nişangah) ayarını istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Yukarıdaki başlıkta sizlere en ünlü CS:GO oyuncularının oynadığı crosshair ayarları değil tüm detayların yer aldığı bağlantıyı paylaşmıştım, dilerseniz inceleyebilirsiniz.
  • Çevrimdışı modda veya bir atölye haritasında konsol komutları sayesinde duvarlardan geçebilir, haritanın her noktasına anında gidebilir ve istediğinizi yapabilirsiniz.
  • CS:GO oyununu oynarken istediğiniz her anda konsol kodları sayesinde silahınızın duruş pozisyonunu değiştirebilir, silah istediğiniz ele alarak oynamaya devam edebilirsiniz.

Yukarıdaki maddelerin hepsini CS:GO konsol kodları sayesinde yapabiliyorsunuz ancak tabiki konsol kodlarını kullanmanız için öncelikle CS:GO konsol açma işlemini öğrenmeniz gerekiyor, şimdi daha fazla uzatmadan sizlere CS:GO konsol açma işlemini de göstereceğiz.

CS:GO Komut Konsolu (Penceresi) Nasıl Açılır?

CS:GO komut konsolu açabilmeniz için öncelikle CS:GO oyununuzun bilgisayarınızda açık halde duruyor olması lazım eğer oyun açık değil ise oyuna girmeniz gerekiyor çünkü CS:GO konsolunu oyun içerisinde aktif hale getireceğiz.

  • CS:GO oyununa girdiğinizde ilk olarak karşınıza ana menü gelecektir, Ana menü'nün sol alt kısmında ki çark simgesine tıklayın. Bu çark simgesi aslında oyun içi ayarlarının bulunduğu kısımdır.
  • Ayarlar kısmına giriş yaptıktan sonra, üst kısımdaki seçeneklerden "Oyun Ayarları" seçeneğini seçiyoruz.
  • Oyun ayarları sekmesinin en üst bölümünde ekranınıza direkt olarak "geliştirici konsolunu etkinleştir" şeklinde bir ayar gelecektir, bu ayarı aktif edin.
  • Ardından ayarları kaydetmek için uygula tuşuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Geliştirici konsolunu etkinleştir özelliğini aktif ettikten sonra artık varsayılan olarak geliştirici konsolu CS:GO oyununda "é" tuşu olacaktır. Bu tuş genelde klavye 'nin ESC tuşunun altında yer alır.

cs-go-konsol-acma
cs-go-konsol-acma

Eğer hala CS:GO konsol açma işlemini gerçekleştiremediyseniz yada konsol açma tuşunu değiştirmek isterseniz aşağıdaki videoyu da detaylı bir şekilde izleyebilirsiniz;

https://www.youtube.com/watch?v=zYbdmBMtPus

Bu sayede artık CS:GO konsol açılmıyor sorunu yaşamıyor olacaksınız. Konsolu açtıktan sonrada makalemizde yer alan bir çok farklı konsol komutlarını öğrenebilirsiniz. Diğer yazılarımıza göz atmayı kesinlikle ihmal etmeyin.

CS GO da Console nasıl açılır?

CS GO oyununda console (konsol) açmak için CS:GO konsol açma makalemizi okumanız gerekmektedir.

CS GO hile yazma yeri nasıl açılır?

CS GO oyununda çevrimdışı modda veya atölyelerde konsol kısmına hile yazmak istiyorsanız CS:GO konsol açma makalemizi okumanız yeterli olacaktır.

CS:GO Konsol Açma İşlemi Nedir? Nasıl Yapılır? adlı makalemizi okuduğunuz için teşekkürler. Makalemizin altında yer alan yorumlar kısmından bizimle her türlü iletişimi sağlayabilirsiniz.

kaynak: https://www.oyundunyasi.net/oyun-rehberi/cs-go-konsol-acma-nasil-yapilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Minecraft Okçu Masası Yapımı

GTA 5 Yuzme Tuslari

GTA 5 Arabanin Ustunu Acma