CS:GO Silahı Sol Ele Alma Kodu Nedir? Nasıl Yapılır?

 CS:GO Silahı Sol Ele Alma Kodu Nedir, nasıl alınır ve silahı sol ele almanın oyun içerisinde herhangi bir yararı var mıdır? gibi soruları cevaplayacağız gelin beraber nasıl yapılıyor öğrenelim.

CS GO Sol Ele Alma kodu çoğu oyuncu nasıl duracağını merak ediyor, bizde bu yazımızda CS GO Silahı Sol Ele Alma Kodunu göstereceğiz.

CS GO Nedir?

cs-go-sol-ele-alma
cs go sol ele alma

CS:GO açılımı Counter Strike Global Offensive olan çevrimiçi FPS oyunu olan yapımcısı Valve olup 2012 yılında çıkış yapmış bir oyundur. CS oyun serisi başlangıçta “Half-Life” adlı modda piyasaya sürüldü. Sürümlerin çoğu indirdikten ve popüler olduktan sonra, Valve oyunu satın aldı. Oyunun ilk sürümü 1.6’dır, CS 1.6‘dan sonra çıkan sürüm olan CS: Source (CS:S), tamamen farklı bir oyun motoruyla birlikte çıkartır, ancak CS: Source diğer sürümler gibi başarıyı yakalayamayınca, yapım şirketi kayıp yaşadı ve son bir umut olarak CS:GO‘yu tasarladı. CS:GO da bulunan geliştirici konsolu ile oyunumuzda silah kolumuzu değiştirebiliyoruz. Bu sadece bir örnek.

CS:GO Geliştirici Konsolu Nasıl Açılır?

cs-go-el-değistirme-kodu
cs go el değiştirme kodu

CS:GO geliştirici konsolu aktif edebilmemiz için öncelikle CS:GO oyununuzun bilgisayarınızda açık halde duruyor olması lazım eğer oyun açık değil ise oyuna girmeniz gerekiyor çünkü CS:GO konsolunu oyun içerisinde aktif hale getireceğiz.

  • CS:GO oyununa girdiğinizde ilk olarak karşınıza ana menü gelecektir, Ana menü'nün sol alt kısmında ki çark simgesine tıklayın. Bu çark simgesi aslında oyun içi ayarlarının bulunduğu kısımdır.
  • Ayarlar kısmına giriş yaptıktan sonra, üst kısımdaki seçeneklerden "Oyun Ayarları" seçeneğini seçiyoruz.
  • Oyun ayarlarından geliştirici konsolunu "hayır" dan "evet" e çekin.

Geliştirici konsolunu etkinleştir özelliğini aktif ettikten sonra artık varsayılan olarak geliştirici konsolu CS:GO oyununda "é" tuşu olacaktır. Bu tuş genelde klavye'nin ESC tuşunun altında yer alır.

Geliştirici konsonunun faydalarını ve nasıl açacağınıza dair daha detaylı bilgiler için CS:GO Konsol Açma adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

CS GO Silahı Sol Ve Sağ Ele Alma Kodu Nasıl Yapılır?

CS:GO silahı sol ele alma kodu aynı zamanda bıçağı sol ele alma kodu olarak da geçebiliyor. Size vereceğimiz kod ile hem silahlarınızı hem de bıçağınızı sola veya sağa geçirebilecek isterseniz de tek tek ana silahım solda bıçağım sağda gibi isteklerinizi karşılayacağız. Bu sayede oyunu kendi kişisel tercihlerinize göre uyarlayabilir ve daha konsantre bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Unutmadan hatırlatalım, çoğu profesyonel oyuncu ve yayıncılar da sol el kodunu kullanıyor. Fakat bu tamamen kişisel bir tercih. CS GO sol ele alma olayı tamamen size bağlı oluyor. Dominant gözünüzü belirleyip değişikliklerinizi ona göre yapmalısınız. Dominant gözü nedir diye soracak olursanız aşağıda açıklayacağız.

CS GO Silahı Sol Ele Alma Kodu

CS:GO silahı sol ele alma kodu şu şekildedir.

  • cl_righthand 0

CS GO Silahı Sağ Ele Alma Kodu

Sol ele geçmiş oldunuz ama memnun olmadıysanız tekrar sağ ele almak isteyebilirsiniz. Bu kodu yazarak silahları sağ ele almış olursunuz.

  • cl_righthand 1

Bind İle Silahı Tuttuğumuz Eli Değiştirme

Bazı oyuncular istediği bir tuşa atayarak istediği zaman silahın yerini elimizi değiştirmek istiyor. Bu kod ile vakit kaybetmeden sola veya sağa hızlı bir şekilde değiştirebiliyorsunuz. Bazen oyun içindeki vuruş açısı mantıksız geldiği için de oyuncular bu ayarı kullanıyor.

  • bindtoggle X cl_righthand

X yazan yere istediğiniz size en kullanışlı gelen tuşu atayınız. O tuşta başka komut olmadığına dikkat ediniz. Bu komutu yazdıktan sonra o tuşa her bastığınızda silahınız soldaysa sağa sağdaysa sola geçecektir. Kimi oyuncu ise ana silahım solda tabancam sağda bıçağım solda olsun gibi isteklerde bulunabilir. Bunları işte bu kodlarla yapabilirsiniz.

  • bind 1 “slot1;cl_righthand 1”
  • bind 2 “slot2;cl_righthand 1”
  • bind 3 “slot3;cl_righthand 0”
  • bind 4 “slot4;cl_righthand 1”
  • bind 5 “slot5;cl_righthand 0”

1 sağ eli , 0da sol eli temsil eder. 1, 2, 3, 4 ve 5. tuşta bulunan silah ve ekipmanlarınız soldamı yoksa sağdamı durmasını istiyorsunuz cl_righthand bölümünde 0 ve 1 yazarak değiştirmeniz mümkün.

https://www.youtube.com/watch?v=-lze7P11a9M

CS:GO Silah Konumu Ayarlama Kodları

CS:GO silah konumu ayarlama kodları ile oyun içerisinde silah konumunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Silahınız ne kadar uzaklıkta olacağı, silahın sağa mı sola mı daha yakın olacağı gibi ayarları yapacağımız kodlar.

  • viewmodel_fov54 ile 68 arasında değer ayarlanabilir. Silahın sağ alt kısımdan ne kadar uzak olacağını ayarlar.
  • viewmodel_offset_x: -2 ile 2 arasında değer ayarlanabilir. Elinizdeki silahı sağ veya sol tarafa getirmenizi sağlar.
  • viewmodel_offset_y-2 ve 2 arasında değer ayarlanabilir. Elinizdeki silahı yukarı veya aşağı tarafa getirmenizi sağlar.
  • viewmodel_offset_z: -2 ve 2 arasında değer ayarlanabilir. Elinizdeki silahı uzağa veya yakına doğru hareket ettirmenizi sağlar.
  • cl_bob_lower_amt5 ve 21 arasında değer ayarlanabilir. Elde bulunan silahın yürürken ileriye/geriye sallanmasını ayarlar.
  • cl_bobamt_lat0.1 ve 2 arasında değer ayarlanabilir. Elde bulunan silahın sağa/sola sallanmasını ayarlar.
  • cl_bobamt_vert: 0.1 ve 2 arasında değer ayarlanabilir. Elde bulunan silahın yukarı/aşağı sallanmasını ayarlar.
  • cl_bobcycle: 0.1 ve 2 arasında değer ayarlanabilir. Elde bulunan silahın genel sallanma ayarıdır.
  • cl_viewmodel_shift_left_amt ve cl_viewmodel_shift_right_amt kodları eğildiğiniz halde elde bulunan silahın sağa veya sola kayma derecesini ayarlar. Left (sol) için en az 0.5right (sağ) için 0.25 değerlerini alabilirken en fazla değerini alabilir. Bu değerleri direkt 0 olarak bırakırsanız minimum halde bırakmış olursunuz.


Silahı Sol Ele Almanın Herhangi Bir Yararı Var Mıdır?

Silahı sol ele almak kişisel bir tercih veya alışkanlık olarak tanımlanabilir. Bu konunun bilimsel bir açıklaması da vardır. Dominant gözünüzü kendiniz belirleyerek sizin için en uygun silah elini tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem rakiplerinize karşı daha hızlı refleks gösterebilir hem de görüş alanınızı geliştirebilirsiniz. Fakat el değiştirmenin oyun içinde herhangi bir faydası veya zararı bulunmuyor.

Daha önce de söylediğimiz gibi, hangi eli kullandığınız tamamen kişisel bir tercih. Birçok profesyonel oyuncu sol eli kullanıyor olsa da bunun performansla hiçbir alakası bulunmuyor. Sol elde daha rahat edip görüş açınızı daha da rahatlatabiliyorsanız sol elde, sağ elde daha rahat edip görüş açınızı daha da rahatlatabiliyorsanız sağ elde kullanabilirsiniz. 

Dominant Gözü Nedir? Nasıl Belirlenir?

Dominant gözü belirleme özellikle avcılık gibi mesleklerde kullanılıyor. Dominant gözünüz görüş açınız üzerindeki baskıyı arttırır. Dominant gözünüzü belirlemek için bir gözünüzü elinizle kapatarak elinizi üçgen şekline getirip elinizin arasından bir cisme bakmanız gerekiyor. İki gözünüzle de o cisme baktıktan sonra hangi gözünüz cismi aynı açıdan görüyorsa o sizin dominant gözünüzdür. CS:GO sol el kodunu da kendi dominant gözünüze göre belirleyebilirsiniz.

CS:GO Silahı Sol Ele Alma Kodu Nedir? Nasıl Yapılır? adlı yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz umarım size faydası dokunmuşutur. Merak ettiğiniz soruları yorumlar kısmında bize sorabilir, vermek istediğiniz farklı taktikler varsa bunları da bizlere ve diğer okurlarımıza belirtebilirsiniz. Bunun gibi içeriklerimiz için bizleri takipte kalın.

İsterseniz CS:GO ile ilgili diğer makalelerimizi de inceleyebilirsiniz;

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Minecraft Okçu Masası Yapımı

GTA 5 Yuzme Tuslari

GTA 5 Arabanin Ustunu Acma